Campingar och rastplatser

När ni bokar er flottfärd för 3 och 6 dagar vet vi vilka campingar och facilitetsanläggningar ni kommer passera och ber er då att i samband med er bokning betala in avgifter för rastställen. Fyll på vatten, tvätta / torka kläder, duscha vid campingar (5 kronor används). Vissa rastställen är inte campingar men har vindskydd, eldstad och toa, dessa drivs på ideell basis och del av campingavgift går även för att underhålla dessa. Lorta inte ner sanitetsutrymmen. Gruppledare / ansvarig håller koll på sin grupp. När du beträder en camping får du tänka på att de drivs av små företag och med små medel.

Tält/flottavgift tas ut om ni lägger till vid camping för att ni har möjlighet att använda anläggningens faciliteter, därför bör du i förväg fixat det med oss. Anländer du sen kväll på campingplats och din slutstation är där samt att du sover över där kommer du att krävas på campingavgift innan du åker. Passerar ni en camping under er tur och bara stannar till en liten stund meddela campingvärdarna om ert ärende och fråga om lov. Det är inte okej att ”bara” låna toaletter och sen dra. Just därför har vi infört avgifter för rastställen. Du får en voucher som överlämnas till respektive camping. Anläggnings faciliteter är till för deras betalande gäster. Du får naturligtvis stanna för att handla hos dem.

Vi bokar dina övernattningar och använder oss av följande samarbetspartners: Hotell: Uddeholms Hotell (nära Ekshärad), Värmlandsporten (nära Värnäs). Gästgiverier vi använder är: Spader 2 (nära Ransby) och Strandås (nära Ransby). Campingar: Byns Camping i Ekshärad (upphämtningsställe buss), Värnäs Camping (upphämtningsställe buss), Björkebo Camping i Gravol, Alevi Camping i Fastnäs. Stugbyar: Branäs (nära Ransby), Klarälven Adventurecenter (nära Värnäs). Övriga: Bo på Lantgård hos Lakene Gård (nära Ekshärad).

Läs mer om de regler och villkor som gäller